TÜBİTAK'tan ASBÜ'de Yapılacak Etkinliğe Destek: "Empati Çalışmaları: İnsanı ve Doğasını Anlamak"

Yürütücülüğünü Yabancı Diller Fakültesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mine Özyurt Kılıç'ın yaptığı "Empati Çalışmaları: İnsanı ve Doğasını Anlamak" başlıklı araştırma, Newton – Katip Çelebi Fonu kapsamında, Türkiye ile Birleşik Krallık arasında bilimsel iş birliğini geliştirmeyi hedefleyen ortak araştırma projeleri oluşturma ve ortak öncelikli alanlar belirlemeye yönelik yurt içinde düzenlenecek etkinliklere TÜBİTAK desteği çerçevesinde fon almaya hak kazanmıştır.

Özelde edebiyatın ve genel olarak da beşeri bilimlerin, kişilerarası iletişimde duygudaşlığın geliştirilmesi süreçlerindeki rolü ve katkısının incelendiği araştırmanın, Bath Spa University Empathy and Writing Research Group ile Oxford University Empathy Programme bünyesinde benzer çalışmalar yapan bilim insanlarının katılımıyla yürütülmesi planlanmaktadır.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Empati