Japonya Tanıtma Vakfı'ndan (Kokusaikõryūkikin) Japonca Mütercim ve Tercümanlık Anabilim Dalı'na Ziyaret

Japonya’nın uluslararası kültürel ilişkilerinden sorumlu enstitüsü Japonya Tanıtma Vakfı temsilcisi Sayın Yasuda Hyuga, Japonya Büyükelçisi danışmanı Sayın Koyano Manami ve Türk Japon Vakfı Japon Dili Uzmanı Sayın Moribayashi Ken, Japonca Mütercim ve Tercümanlık Anabilim Dalı'nı ziyaret etti.

JMT Öğrencilerinin Sumitomo Rubber Teknik Gezisi

Fakültemiz Japonca Mütercim ve Tercümanlık Anabilim Dalı öğrencileri, Japon menşeli Sumitomo Rubber AKO Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Türkiye fabrikasını ziyaret etti. Ziyaret sırasında Sumitomo Rubber AKO Kıdemli Kurumsal Gelişim Sorumlusu Ramazan UĞUR, öğrencilerimize Sumitomo Rubber AKO şirketini tanıttı ve Japonca Mütercim ve Tercümanlık öğrencilerinin mezuniyet sonrasındaki kariyerleri için, Sumitomo Rubber AKO'daki iş imkanlarıyla ilgili bilgi verdiği bir sunum gerçekleştirdi.

Konfüçyus Enstitüsü Çince Kompozisyon ve Çince Kaligrafi Yarışmasında Öğrencilerimizin Başarısı

İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü tarafından, tarihi İpek Yolu’nun canlandırılmasını hedefleyen Kuşak ve Yol Girişimi’nin (一带一路 Yīdài yīlù) 10. yılına özel olarak düzenlenen, Türkiye geneli üniversitelerarası Çince kompozisyon ve Çince kaligrafi yarışmasına fakültemiz Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden seçmeli Çince dersi alan öğrencilerimiz katılım sağladı. ASBÜ Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğr. Gör. Ayşe ÖZTÜRK ile ASBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Diller Bölümü Öğr. Gör.