Ana içeriğe atla

1. Sınıf Rusça Mütercim ve Tercümanlık Anabilim Dalı Öğrencilerimizden Buse Atalay, Güney Federal Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve Cumhuriyetimizin 100. yılına ithaf edilen “Rusya ve Türkiye Arasındaki Kültürlerarası Diyalogda Şarkılar” isimli yarışmada Rusça-Türkçe şarkı çevirisi kategorisinde Kino grubunun Kukuşka (Rus. Кукушка) şarkısına yaptığı çeviri ile üçüncülük ödülünü almıştır.

Bu yıl 26 Ekim tarihinde final etabı düzenlenen “Rusya ve Türkiye Arasındaki Kültürlerarası Diyalogda Şarkılar” isimli uluslararası yarışma, Rossotrudniçestvo desteği, Güney Federal Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilmiştir. Yarışmaya birçok Rus ve Türk öğrenci katılım sağlamış, iki farklı kategoride halk şarkılarından çağdaş şarkılara birçok farklı türden şarkı çevirisi yapmıştır.

Öğrencimiz Buse Atalay Türkçe-Rusça Çeviri kategorisi için Aşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” isimli bestesini, Rusça-Türkçe Çeviri kategorisi için ise Kino grubunun Kukuşka isimli şarkısını çevirmiştir. Öğrencimiz, Kukuşka isimli şarkıyı çevirmesinin temel sebebinin ilgili şarkının Polina Gagarina yorumunun “Sivastopol için Savaş” (Rus. Битва за Севастополь) isimli filmde kullanılması olduğunu belirtmiş, filmde yansıtılan vatan sevgisinin ve mücadele gücünün Türk halkı ve Rus halkı arasındaki en önemli ortak noktalardan biri olduğunu ifade etmiştir.

Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.