Erasmus + Programı Yükseköğretim Alanındaki İşbirliği Ortaklıkları eylemi kapsamında Yabancı Diller Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğretim üyesi Doç. Dr. Aysel Sarıcaoğlu Aygan’ın araştırmacı ve ASBÜ’nün ortak olarak yer aldığı ‘’Reasearch Literacy of Teachers (ReaLiaTea)” başlıklı proje desteklenmeye hak kazanmıştır. Üç yıl sürecek olan ReaLiTea, yedi üniversiteden uluslararası güçlü bir araştırma ekibini bir araya getirmiştir. Konsorsiyumda Dortmund Teknik, Stavanger, Stuttgart, Teselya, Viyana, York, ve Ankara Sosyal Bilimler üniversiteleri ve OASIS projesi yer almaktadır.

ReaLiTea öğretmenlerin araştırma okuryazarlığı anlamına gelmektedir. Hizmet öncesi ve hizmet içi yabancı ve ikinci dil öğretmenlerinin araştırma ve öğretim becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu proje kapsamında teoriler ve uygulamalar arasındaki boşlukların doldurması ve öğretmen eğitiminde ve yabancı ve ikinci dil öğretiminde eleştirel okuryazarlığın geliştirmesi hedeflenmektedir.