Fakültemiz Müretcim ve Tercumanlık Bölümü başkan vekili ve Rusça Mütercim ve Tercümanlık Anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. Bahar GÜNEŞ Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi Akademik Kurulu’nun kararıyla Ye. İ. Motina Madalyası’na layık görülmüştür. Hocamıza madalyası Rossotrudniçestvo desteği ile Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi tarafından düzenlenen ve İbn Haldun Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Uluslararası Doğu-Batı Rus Dili Haftası’nda takdim edilmiştir.

Ye. İ. Motina Madalyası 2006 yılında dönemin RUDN rektörünün kararı ile verilmeye başlamıştır. Madalya, kültür, eğitim, sosyal bilimler ve edebiyat alanında faaliyet gösteren; günümüzde Rusçanın ve Rus kültürünün yaygınlaşmasına büyük katkılar sağlayan; kültürlerin, milletlerin ve ulusların yakınlaşması ve karşılıklı olarak birbirlerinin kültürlerini zenginleştirmeleri için metotlar geliştiren ve yöntembilim alanında çalışan; yabancıların Rusya Federasyonu’na sosyo-kültürel adaptasyonu için araçlar geliştiren yabancılara ve Rus vatandaşlarına verilen bir ödüldür.

Hocamızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.