İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü tarafından, tarihi İpek Yolu’nun canlandırılmasını hedefleyen Kuşak ve Yol Girişimi’nin (一带一路 Yīdài yīlù) 10. yılına özel olarak düzenlenen, Türkiye geneli üniversitelerarası Çince kompozisyon ve Çince kaligrafi yarışmasına fakültemiz Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden seçmeli Çince dersi alan öğrencilerimiz katılım sağladı. ASBÜ Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğr. Gör. Ayşe ÖZTÜRK ile ASBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Diller Bölümü Öğr. Gör. Nien-Tzu YU yarışma başvurusunun yapılmasından, Çince kaligrafi çalışmasının tamamlanmasına değin tüm süreçlerde öğrencilerimize desteklerini sundular.

Çince kaligrafi yarışması kategorisinde, fakültemiz Japonca Mütercim ve Tercümanlık Bölümü’nden Aleyna YAMAN ikincilik, Nazlı ALKAYA üçüncülük, Bilge KIRBAŞ ise mansiyon başarı ödülünü almaya hak kazanmıştır. Her iki yarışmaya da katılım sağlayan tüm öğrencilerimizi gösterdikleri üstün başarılarından dolayı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.