Ana içeriğe atla

 

Sayın Rektörüm, Rektör yardımcılarım, değerli akademisyenler, kıymetli idari personelimiz, sevgili öğrenciler,  bu günleri görmenin hayalini ve özlemini yaşayan saygıdeğer veliler ve değerli misafirler. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Bugün burada, fakültemizin ve üniversitemizin ilk mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı programından mezun olacak olan öğrencilerimizi uğurlamak için bir aradayız. Öncelikle bu anlamlı günde bizlere katıldığınız ve sevincimize ortak olduğunuz için şahsım ve tüm Yabancı Diller Fakültesi adına herkese teşekkür ediyor, törenimize hoş geldiniz diyorum.   

Üniversitemiz ve Yabancı Diller Fakültesi bu sene ilk mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşamaktadır. Bu gurur sadece üniversitemiz ve fakültemize ait değil çocuklarının bu günlere gelmesinde her türlü fedakârlığı gösteren anne-babalar, aile büyükleri ve şu anda eğitimini başarı ile bitiren mezunlarımıza aittir.

Sevgili öğrenciler,

Bu mezuniyet törenini sizler ve bizler için değerli kılan fakültemiz bünyesinde ilk açılan program olan İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünün ilk mezunları olmanızdır. İlk mezunlar olarak  bir ilki de yaşamak durumunda kaldınız. Pandemi nedeniyle üniversite eğitiminizin son 1,5 yılını okulunuz, arkadaşlarınız ve hocalarınızdan ayrı geçirdiniz. Eğitim her ne kadar uzaktan yapılmış olsa da gerek idari gerekse akademik personel olarak süreci gayet başarılı bir şekilde yakından takip ettik. Fakülte olarak öğrencilerimizin kendi alanlarında daha iyi yetişebilmeleri ve mağduriyet yaşamamaları için her türlü destek verme çabası içerisinde olduk. 

Değerli  Mezunlarımız,

Eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından olan üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Önünüzde kendiniz, aileniz ve ülkemize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var.  Her son yeni bir başlangıçtır bilinciyle kariyer basamaklarını hızla tırmanacağınıza olan inancımız tamdır. Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı siz ve aileniz kadar Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’ni de yüceltecek ve bizleri onurlandıracaktır.

Değerli veliler,

Şu anda büyük bir özveriyle yetiştirdiğiniz, üzerine titrediğiniz, bu ana gelene kadar türlü fedakârlıklarda bulunduğunuz evlatlarınızın mutlu günlerine eşlik etmek için buradasınız. Sizlerin bu mezuniyet törenindeki yeriniz ve katkınız çocuklarınız kadar değerlidir. Mezun olan öğrencilerimizin bu aşamaya gelmelerine katkı sunan siz değerli anne ve babalara ayrı ayrı şükranlarımı sunmak istiyorum.  

Değerli Öğretim Elemanlarımız,

Bu önemli günün en önemli mimarları olarak dört yıl boyunca öğrencilerimizle tek tek ilgilenerek onların alanlarında kendilerini geliştirmelerine katkı sunmanız nedeniyle sizlere de öğrenci ve veliler adına şükranlarımı sunuyorum. Onlara sadece bilgi vermekle kalmadınız aynı zamanda bir birey olarak sorumluluklarını, bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, bir üniversite mezunu olarak topluma karşı görevlerini öğrettiniz ve onlar için yaşamları boyu örnek alacakları bir model oldunuz.

 

Değerli mezunlarımız,

Unutmayın ki hayat romanınızda bir bölümü yeni bitirdiniz. Diğer bölümleri yazarken farklı dil, kültür ve değerlere yer verdiğiniz kadar kendi dil, kültür ve değerlerimize de yer vermeyi aklınızdan çıkarmayın.

Sözlerime  son verirken mezuniyetinizi tekrar tebrik ediyor, sizlerin bugünlere gelmenizde pay sahibi olan ailenizi, ülkenizi, üniversitemizi unutmamanızı talep ediyorum. Bundan sonraki hayatınızda hepinize sağlıklı, mutlu, hayırlı ve başarılarla dolu bir ömür diliyorum.

Yolunuz açık olsun…

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.