Ana içeriğe atla

Fakültemiz Dekan Yardımcısı, akademisyen-yazar Sayın Doç. Dr. Beyazıt Akman’ın Kayıp Tarihin İzinde eseri öğrenciler tarafından tiyatroya uyarlandı.

Ankara Pursaklar Fen Lisesi öğrencileri tarafından, akademisyen-yazar Beyazıt Akman’ın Kayıp Tarihin İzinde kitabı üzerine, Fatih Sultan Mehmet, fetih, ve Türk-İslam medeniyetinde bilim temalarını içeren resim, müzik ve tiyatro uyarlamalarını kapsayan bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Kitabın tiyatro uyarlaması T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Pursaklar Sahnesi’nde yapıldı.

Bu özel gösterime Ankara Vali Yardımcısı Sayın Namık Kemal NAZLI, Pursaklar Kaymakamı Sayın Mehmet YILDIZ, Pursaklar Belediye Başkanı Sayın Ertuğrul ÇETİN, MEB Daire Başkanı Sayın. Dr. İbrahim Taşdemir, Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Burhan İNAN, Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Abdurrahman TÜLÜCE, Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mustafa KILIÇGİL ve Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Soydan Tefik KARAHAN da katıldı.

Gösterim ayrıca 18 okulun idareci, öğretmen, öğrencileri ve velileri tarafından izlendi.

Gösterim sonrasında Sayın Vali Yardımcısı Namık Kemal Nazlı, Pursaklar Kaymakamı Sayın Mehmet Yıldız ve Beyazıt Akman kısa birer konuşma yaptı. Beyazıt Akman’a çiçek takdim edildi ve beraber hatıra fotoğrafı çekildi.

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.