ASBÜ'de Yeni Öğrencilere Oryantasyon Eğitimi

Öğrencilerin Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’ne uyum sürecini kolaylaştırmak amacıyla gerçekleştirilen programın açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet BARCA, üniversitemizi tercih ettikleri için öğrencilere teşekkür ederek sözlerine başladı. Üniversiteden beklenen; artık sizin özgür düşünen bağımsız bir kişiliğinizin inşa edilmesi, gelişmesi ve bu çerçevede kendi yaşam döngünüze ilişkin çabalarınızın ve planlarınızın olmasıdır. Sizin kendi kendinize yön vermeniz diğer bir ifadeyle bağımsız bir kişilik geliştirmeniz ve o kişilik içerisinde kendi yol haritanızı oluşturmanız beklenir diyen Barca, öğrenme isteğinin bireyin kendisinden kaynaklandığında anlamını bulduğunu belirtti. ASBÜ'nün yalnızca akademik çalışmayı değil, bunun yanında toplumsal sorumluluk yönü ağır basan, liderlik karekterine sahip, bilimsel merakı olan bireyleri takdir etmek isteyeceklerini belirten Prof. Dr. Mehmet BARCA, konuşmasının devamında Üniversitenin hayatın tamamı olmadığını, hayatın bir parçası olduğunu söyledi. 2. gün oryantasyon programında, Yabancı Diller Fakültesi 1. sınıf öğrencilerine Dekanımız Prof. Dr. Julie Ann AYDINLI'nın  konuşması ardından İngiliz Dili ve Edebiyatı bölüm hocalarının kendilerini tanıtması ile devam etti. Üniversitemiz idari birimlerinin öğrencilerimize kısa tanıtım sunularının ardından Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat CANKARA'nın Üniversitede Etik Kavramı adlı  konusunu anlattı.