Üniversitemiz bünyesinde 1 Haziran 2022 Çarşamba günü düzenlenen bahar şenliği kapsamında, Çince seçmeli dersini alan öğrencilerimizin girişimleri ve katkılarıyla Çince standı açıldı. Bu kültürel etkinliğe, Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Öğr. Gör. Ayşe Öztürk ile Çince seçmeli dersleri alan öğrencilerimizin yanı sıra Çinli ve Tayvanlı doktora öğrencileri Meng Jiannan, Jou-Yi Chen, Jun-Cheng Ye de destek verdiler. Etkinlikte Çince kaligrafi ve geleneksel çay seremonisi gösterilerine ek olarak Çin satrancı, Pekin operası maskeleri, Çin el sanatları örnekleri katılımcıların ilgisine sunuldu. Etkinliğe Odtü Konfüçyus Enstitüsü de standımızda sergilenmek üzere gönderdikleri kültürel eşyalarla destek verdiler. Destekleri için tüm katılımcılarımıza ve etkinliği organize eden Çince seçmeli dersi öğrencilerimize teşekkür ederiz.