Fakültemiz Japonca Mütercim ve Tercümanlık Anabilim Dalı öğrencileri, Japon menşeli Sumitomo Rubber AKO Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Türkiye fabrikasını ziyaret etti. Ziyaret sırasında Sumitomo Rubber AKO Kıdemli Kurumsal Gelişim Sorumlusu Ramazan UĞUR, öğrencilerimize Sumitomo Rubber AKO şirketini tanıttı ve Japonca Mütercim ve Tercümanlık öğrencilerinin mezuniyet sonrasındaki kariyerleri için, Sumitomo Rubber AKO'daki iş imkanlarıyla ilgili bilgi verdiği bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından öğrencilere fabrikanın üretim kısmında Japon iş kültürü ve tekerleğin baştan sonra üretim aşamaları gösterildi.

Üretim bölümündeki teknik gezi sonrasında öğrenciler, Sumitomo Rubber AKO'da tercüman olarak çalışmakta olan Erciyes Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi'nin Japon Dili ve Edebiyatı mezunlarıyla bir araya gelerek soru-cevap oturumu gerçekleştirdiler.