You are invited: ASBÜ Orientalism Webinar Series continues with Ronald Strickland

Dear Professors, Scholars and Students,

We are honored to invite you to ASBÜ Orientalism Webinar Series. Our speaker of the week will be Prof. Dr. Ronald Strickland from Michigan Tech University, on Wednesday, Oct 20, at 04:00PM (Turkey Time; UTC+03:00).

Orientalism Webinar Series (OWS) is a series of online lectures, each of which will host a world-famous distinguished speaker on a related field with Orientalism. In each webinar session, a speaker will give a 30-40-min. talk on a topic about their scholarship followed by a 15-min. question and answer session. The lecture will be run via Zoom and aired live on the ASBÜ’s YouTube channel. Before the start of the talk, a short introduction about the speaker will be provided by Beyazıt Akman, the Vice Dean of the Faculty of Foreign Languages and Filiz Barın Akman, the Vice Chair and Acting Chair of the Department of English Language and Literature.

Our aim is to give an opportunity to students and scholars from around the world to become familiar with the trailblazing and cutting-edge scholarship of internationally acclaimed academics on critical theories of Orientalism and Post-colonialism as well as related issues of the image of the Other, namely the East, Islam and the Turks in Western discourse and Islamophobia; cross-cultural interactions and encounters between East and West in the historical contexts of the Renaissance and beyond.

With the gracious contributions of these important scholars, we hope to inspire more emerging students and scholars to see the rich possibilities of potential research subjects in these significant area studies.

We also hope that this webinar series will be a global engagement, inspired by the ultimate messages of these theoretical schools: multiculturalism, mutual understanding and respect for the other. Since the talk will be aired via YouTube, students and scholars from all around the world will be able to benefit from this event.

Key features of OWS:

• Internationally-acclaimed scholars from around the world
  • Founding figures, exponents and theorists of Orientalism & Post-colonialism
  • Open to all students and scholars worldwide
  • Live Q&A and discussion sessions
  • Run via Zoom and broadcast on YouTube

Subject matters include:

• Orientalism & Post-colonial Literary Theories
  • The Image of Islam, Turks and the East in British (and wider Western) Literature, Culture and Politics
  • East-West Discourse
  • Cross-cultural Encounters in the Mediterranean Realm
  • Islamophobia in the West
  • Media & Representation of Islam, Turks and the non-European “Other”
  • Knowledge, Power and the Construction of the “Other”
  • Culture & Imperialism
  • English Literature Curricula around the World

Relevant disciplines include:

• Literature
  • Cultural Studies
  • History
  • Politics
  • Anthropology
  • Sociology
  • Art
  • Media Studies and Journalism

YOU CAN WATCH THE WEBINAR LIVE ON ASBÜ YOUTUBE CHANNEL:

You can address your questions to our guest via asbuows@gmail.com

Davetlisiniz: ASBÜ Orientalism Webiner Serisi Ronald Strickland ile devam ediyor

Değerli Bilim İnsanları, Araştırmacılar ve Öğrenciler,

Sizleri ASBÜ Oryantalizm Webiner Serisi’ne (ASBÜ OWS) davet etmekten mutluluk ve onur duyuyoruz.  Haftanın konuşmacısı 20 Ekim Çarşamba, saat 16:00’da (Türkiye saati ile; UTC+03:00) Michigan Tech Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ronald Strickland olacaktır.

ASBÜ OWS, her biri alanında önde gelen, dünya çapında tanınan ve bu alana yön veren, ünlü bir bilim insanının Oryantalizm ve/ya ilgili bir konu üzerinde konuşma yaptığı bir webiner serisidir. Her bir webiner, konuşmacının 30-40 dakikalık sunumu ve ardından 15-20 dakikalık soru-cevap etkinliği ile gerçekleşecektir. Seminerler Zoom üzerinden yürütülecek ve ASBÜ YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacaktır. Konuşma öncesi Yabancı Diller Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Beyazıt Akman ve/ya İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkan Vekili Doç. Dr. Filiz Barın Akman tarafından o haftaki webinerin konuşmacısı tanıtılacak ve webinere moderatörlük edilecektir. Tüm webinerler konuşmacılar gereği ve etkinliğin dünya çapında etkili olması amacıyla İngilizce gerçekleştirilecektir.

Amacımız alanlarında yetkin, ünlü akademisyenlerin konuşmaları vasıtasıyla, İslam ve Batı, Batı’daki Türk-İslam algısı, Batı dünyasında Öteki’nin resmedilişi, Rönesans ve ötesinde Doğu-Batı ilişkileri, edebiyatta ve medyada Doğu, İslamofobi ve ırkçılık gibi Oryantalizm ve Sömürgecilik-sonrası dönem araştırmalarıyla ilgili pek çok güncel ve önemli konuda farkındalık yaratarak, hem ülkemizdeki hem de dünyadaki öğrenci ve araştırmacılara, bu alanlarda yapılabilecek olası araştırma konuları hakkında fikir edinebilmeleri için bir fırsat vermektir.

Bu webiner serisinin hiç şüphesiz çok-kültürlülük, Batı toplumlarında Öteki’ni anlama ve ona saygı duyma gibi Oryantalizm ve Sömürgecilik-sonrası teori okullarının konu edindiği meseleler doğrultusunda global bir etkinlik olmasını ümit ediyoruz. Webinerler YouTube ‘dan yayınlanacağından uluslararası akademi dünyasının bu etkinlikten faydalanacağına inanıyoruz.

OWS’nin Temel Özellikleri:

·         Dünya çapında tanınmış bilim insanları

·         Oryantalizm ve Sömürgecilik-sonrası araştırmalarının kurucuları, duayenleri ve teorisyenleri

·         Tüm dünyaya, tüm öğrenci ve akademisyenlere açık

·         Canlı soru-cevap seansları

·         Sosyoloji

·         Sanat

·         Medya Çalışmaları ve Gazetecilik

Program ve detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

KONUŞMAYI ASBÜ YOUTUBE KANALINDAN CANLI İZLEYEBİLİRSİNİZ:

Misafir konuşmacımıza sorularınız için: asbuows@gmail.com adresine yazabilirsiniz.

OWS STRICKLAND SOSYAL MEDYA.jpg